Nieuws

Betere bescherming erfgenamen tegen schulden uit erfenis

Per 1 september 2016 is uw privévermogen beter beschermd tegen een (onverwachte) schuld uit een erfenis. Dit volgt uit de Wet bescherming erfgenamen tegen schulden. Per 1 september 2016 is pas sprake van zuivere aanvaarding als u goederen van de erfenis verkoopt. Of deze op een andere manier onttrekt aan eventuele schuldeisers. Ook is er een uitzondering voor gevallen waarin u na zuivere aanvaarding wordt geconfronteerd met een onverwachte schuld.

Neem contact met ons op indien u meer informatie wilt over dit onderwerp.

Uitvaart Vakbeurs 2016

Van 27 t/m 29 september a.s. zijn wij, zoals gebruikelijk, weer vertegenwoordigd op de Uitvaart Vakbeurs (Evenementenhal Gorinchem).

uitvaart-vakbeurs-2016.png

Inschrijving verklaring van erfrecht in kadaster gratis per 1 januari 2015

Het Kadaster rekent m.i.v. 1 januari 2015 geen kosten meer voor de inschrijving van een verklaring van erfrecht. Lees meer over waarom u de voor u opgemaakte verklaring van erfrecht zou laten inschrijven bij het Kadaster. Klik hier

Regiobeurs Uitvaart Houten, 16 en 17 april 2014

Op woensdag 16 en donderdag 17 april 2014 wordt in Expo Houten (adres: Meidoornkade 24, 3992 AE Houten) de Regiobeurs Uitvaart gehouden. Tijdens de Regiobeurs Uitvaart, die op beide dagen van 11.00 tot 21.00 uur geopend is, laat een ‘team’ vaste exposanten hun producten en diensten zien. Daarnaast zijn er diverse nieuwe gastexposanten aanwezig. Binnen de uitvaartwereld zijn er veel ontwikkelingen, waarin persoonlijke wensen van nabestaanden centraal staan.

Deze beurs betreft een vakbeurs, die enkel toegankelijk is voor de zakelijke markt. Toegang en parkeren zijn gratis.

Graag verwelkomen wij u bij onze stand!

Beleefplus Beurs Nijmegen, van 10 t/m 12 april 2014

Verklaringvanerfrecht.nl zal van 10 t/m 12 april 2014 aanwezig zijn op de Beleefplus Beurs te Nijmegen. Beleef Plus is een sfeervolle en interactieve beurs voor de actieve 50-plusser. Ervaring staat bij dit evenement centraal; deze beurs is dan ook opgedeeld in 5 verschillende thema's:

- Vakantie
- Vrije Tijd
- Wonen
- Zorg & Welzijn
- Tuin en Tuinieren

De beurs wordt gehouden van 10.00 uur tot 17.00 uur en zal plaatsvinden in het Triavium Nijmegen (adres: Van Rosenburgweg 2, 6537 TM Nijmegen. De toegangsprijs bedraagt €7,50 per persoon. Parkeren kan op het parkeerterrein van Q-park, direct naast het Triavium (kosten €1,- per 30 minuten, met een maximum van €5,-).

U bent van harte welkom!

Apeldoornse Uitvaartbeurs 12 oktober 2013

Op zaterdag 12 oktober 2013 zijn wij aanwezig op de Apeldoornse Uitvaartbeurs.
Op deze beurs komt u in aanraking met alles wat met het afscheid en de periode daarna te maken heeft.
De beurs wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur in restaurant De Wilde Pieters in Apeldoorn.
Toegang voor bezoekers is gratis.

U bent van harte welkom!

Adres: Hoofdstraat 175, 7311 AZ Apeldoorn

Uitvaartbeurs voor Midden-Nederland

Op zondag 6 oktober 2013 zijn wij aanwezig op de Uitvaartbeurs voor Midden-Nederland.
Deze laagdrempelige uitvaartbeurs vindt plaats in Hotel-Restaurant De Gouden Leeuw in de prachtige historische stad Wijk bij Duurstede.
De uitvaartbeurs is open van 11.00-16.00 uur. Toegang en parkeren is gratis.
U bent van harte welkom!

Adres: Zandweg 8, 3962 EC Wijk bij Duurstede.
(Parkeren achter AH of ABN AMRO, op de Hogeweg, op de Steenstraat, op het Walplantsoen).

Notaris mag in bepaalde gevallen onterfde legitimarissen in kennis stellen over hun recht om een beroep te doen op legitieme portie

Het Hof Amsterdam heeft een interessante uitspraak gedaan welke onlangs is gepubliceerd.
Het gaat om een kandidaat-notaris en een inmiddels oud-notaris welke in eerste instantie door de Kamer van Toezicht een klacht gegrond hadden van een erfgenaam omdat die kandidaat-notaris en inmiddels oud-notaris zonder daar vooraf met die erfgenaam over te hebben gecommuniceerd alle (andere) legitimarissen (in die geval kleinkinderen) te informeren over hun recht om een beroep te doen op de legitieme portie nadat dit door één van de legitimarissen al was gedaan.
Het Hof Amsterdam heeft in hoger beroep het oordeel van de Kamer van Toezicht vernietigd op basis van beschouwingen van de minister van Justitie zoals opgenomen in de parlementaire geschiedenis.
Als u de uitspraak leest zegt het Hof eigenlijk dat in deze situatie door het notariskantoor juist is gehandeld, klik hier

Volgens de Hoge Raad is een voor 1 januari 2003 benoemde executeur-boedelberedderaar geen afwikkelingsbewindvoerder

Volgens uitspraak van de Hoge Raad op 28 juli 2013 kunnen aan een voor 1 januari 2003 benoemde executeur-boedelberedderaar niet dezelfde rechten worden toegekend dan aan een afwikkelingsbewindvoerder.
De benoeming stemt wel overeen met het huidige recht waarin de executeur op grond van het bepaalde in artikel 144 van boek 4 van het Burgerlijk Wetboek in beginsel van rechtswege belast is met het beheer van de goederen van de nalatenschap.
Voor de hele uitspraak, klik hier

Beneficiaire aanvaarding blijft alleen mogelijk op aanvraag (04 juli 2013)

Het voorstel van Netwerk Notarissen om beneficiaire aanvaarding van erfenissen tot standaard te verheffen, zal niet op korte termijn gerealiseerd worden. In een algemeen overleg over civielrechtelijke onderwerpen benadrukte staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie afgelopen woensdag in de Tweede Kamer nog eens wat hij eerder ook in een Kamerbrief had geconcludeerd.
Volgens de staatssecretaris brengt een omkering van het huidige systeem even veel voor- als nadelen met zich mee. Bovendien verwacht Teeven dat wanneer beneficiair aanvaarden standaard wordt, de kosten ook zullen toenemen. Op verzoek van PVV-Kamerlid Louis Bontes gaat Teeven in gesprek met de KNB om te zien of het notariaat niet nauwer betrokken moet worden bij de afhandeling van een testament. Dit om te voorkomen dat erfgenamen nietsvermoedend in de schulden terechtkomen.

Uitspraak van het Hof Den Haag over een situatie waarbij de langstlevende partner postuum haar aandeel verbeurt in verzwegen bankrekeningen

Het Hof achtte bewezen dat die langstlevende bewust de bankrekeningen heeft verzwegen waardoor erfgenamen tekort zijn gedaan.
Haar erfgenamen draaien nu op voor de gevolgen.
Klik hier voor de uitspraak

 

Klanten geven ons een

8.5
 • Gebruiksgemak

  8.3
 • Communicatie

  8.7
 • Service

  8.6
 • Informatie

  8.6
 • Prijs/kwaliteit

  8.4
 
 

Websiteontwikkeling door Adecon.

© Internetnotarissen B.V. Alle rechten voorbehouden.