Kennisbank

Wanneer moet ik de verklaring van erfrecht betalen en zijn er bijkomende kosten?

Wanneer moet ik de verklaring van erfrecht betalen?

Pas op het moment dat de verklaring van erfrecht aan u wordt toegezonden krijgt u een factuur van de notaris meegestuurd. U hoeft dus niet vooruit te betalen en loopt derhalve geen enkel risico.

Zijn er bijkomende kosten voor een verklaring van erfrecht?

De kosten voor een verklaring van erfrecht, ook wel akte van erfrecht genoemd, bestaan uit het notarieel honorarium en eventueel bijkomende kosten. Het notarieel honorarium staat vast en kunt u op onze website zien. Het komt echter voor dat de notaris gegevens moet opvragen bij gemeente(n) die hiervoor legeskosten in rekening brengen. Deze legeskosten verschillen per gemeente en daarom is dit vooraf helaas niet op te geven. De legeskosten worden met BTW aan u doorbelast. Onze ervaring heeft geleerd dat de legeskosten variëren van een paar euro tot enkele tientallen euro's. Voorts wordt bij u een bedrag van € 9,95 inclusief BTW in rekening gebracht in verband met de verplichte bijdrage aan het Kwaliteitsfonds Notariaat (dit is reeds inbegrepen in het tarief dat u op de website ziet).

Als u wilt weten wat een verklaring van erfrecht voor uw situatie kost, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen bij onze online notaris.

Meer over aanvraag

Vrouw vraagt online een verklaring van erfrecht aan

Wilt u een verklaring van erfrecht aanvragen?