Kennisbank

Hoe lang duurt het voordat ik de verklaring van erfrecht ontvang?

Hoe lang duurt het?

Wanneer u een verklaring van erfrecht heeft aangevraagd wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk ontvangen. Wij doen ons best om de verklaring van erfrecht dan ook zo snel mogelijk voor u op te stellem. Onze notaris is daarbij net als elke andere notaris gebonden aan procedures en formaliteiten. Soms duren deze langer dan normaal gebruikelijk is. Dit kan meerdere oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld het opvragen van een testament of het verkrijgen van informatie van een gemeente. Niet altijd kan namelijk worden volstaan met een online inzage bij de gemeente en dient er een schriftelijk verzoek te worden gedaan, waarbij het zeer verschilt per gemeente binnen welke periode deze informatie wordt verkregen. Ook is de notaris mede-afhankelijk van de gegevens welke door de aanvrager(s) worden aangereikt.

Uiteraard doen wij ons best om uw verklaring van erfrecht, ook wel akte van erfrecht genoemd, zo snel mogelijk op te sturen.

Nadat u een verklaring van erfrecht via onze website heeft aangevraagd houden wij uiteraard contact met u, zodat u op de hoogte blijft van de status van uw aanvraag.

Meer over aanvraag

Vrouw vraagt online een verklaring van erfrecht aan

Wilt u een verklaring van erfrecht aanvragen?